Artikler​

Den havde I nok ikke regnet med

Der er noget, der stikker den gamle redaktør, forstået på den måde, at han sidst i oktober år 2014 fik en god omgang akupunktur langt ude på bøhlandet i en by kaldet Hjørring. Det skulle lige prøves, fordi der er lidt problemer med blodcirkulationen i det ene ben. Blodet har tendenser, faktisk hele tiden, til at hobe sig op lige mellem benene, hvilket kan være yderst behageligt og har visse fordele, men noget burde fortsætte ned til tæerne.

Så var det, at akupunktøren (en dejlig lille sød pige af kvindelig race) fortalte, hun havde en stand ved en sundhedsmesse i Siloen i Frederikshavn, og jeg kunne blot møde op og få en omgang med sikkerhedsnålene til halv pris. 150 kroner sparet og lige i lommen. Det er da skide fint, for så bliver der ekstra husholdningspenge til omkring 3,5 kilo hakket kalv og flæsk - på tilbud altså.

Jeg mødte op med nyvaskede fødder og nyredt hår og blev så henvist til en briks midt i hele herligheden, hvor hundredvis af nysgerrige "sunde" mennesker rendte rundt og ledte efter noget sundt. Så lå jeg der med nåle i både hoved og røv og naturligvis ben og hænder - faktisk over det hele. Det blev et tilløbsstykke ud over det almindelige, og der kom rigtig mange mærkværdige spørgsmål: "Gør det ondt" o.s.v. og sådan noget, men det gjorde sgu ikke en skid ondt, det var faktisk afslappende.

Så begyndte damen pludselig at brænde min ligtorn på højre fod væk, og der bredte sig en em, som var det en ribbenssteg, der var under forberedelse. En herlig os. Og så kom der endnu flere for at glo på "patienten"og endnu flere åndssvage spørgsmål.

Efter endt behandling kom en ung dame og omfavnede mig. Hun så pisse godt ud, og jeg blev naturligvis meget glad, indtil jeg kom til at kigge på damens stand. Det var sgu en begravelsesforretning. Så tænkte jeg, om jeg skulle spørge, om jeg måske en gang kunne blive kremeret til halv pris, for nu havde jeg fået foretaget forafbrændingen.

Det blev dog kun ved tanken, men en ting er sikker: Jeres nygamle chefredaktør er endt som fotomodel.

Hva' siger I så!

Akupunktører vil også blåstemples

Når nåle forøger livskvaliteten

​Et tilfældigt møde gjorde hele forskellen - en lidelsesfælle foreslog Birthe Nedergaard at forsøge akupunktur for at komme ubehagelighederne i forbindelse med kemoterapi til livs.

- Jeg ved ikke … jeg så nok, at jeg havde blod i afføringen; men jeg tror, jeg tænkte, at det nok var hæmorider - endnu en gang, siger Birthe Nedergaard eftertænksomt og tager en mundfuld kaffe.

Det ville ikke være så underligt. Siden hun var barn og ganske ung, havde hun haft problemer med fordøjelsessystemet. Og dengang, for fire år siden, havde hun så meget andet at tænke på, både privat og arbejdsmæssigt, så det med at komme til lægen kunne vente. Birthe var uheldig; det var desværre ikke hæmorider, som forårsagede de blodige toiletbesøg, men derimod tyktarmskræft. Det betød operation, og efterfølgende fik hun 11 kemoterapi-behandlinger.

Generende bivirkninger

Kemobehandlingen i forbindelse med mave-/tarmkræft giver nogle karakteristiske ubehageligheder: Ud over den allesteds nærværende kvalme og “ødelagte” mave oplever den behandlede blandt andet generende føleforstyrrelser i hænder og fødder, navnlig i fingre og tæer. - Samtidig havde jeg absolut ingen energi eller overskud til at foretage mig noget som helst, siger Birthe Nedergaard og tilføjer: - Ja, måske lige ud over at ligge og have lidt ondt af mig selv …

Helt tilfældigt traf Birthe en kvinde, som havde fået samme sygdom og kemobehandling som hende. Kvinden foreslog Birthe at prøve akupunktur for at lindre generne som følge af cellegiften. Det havde i hvert fald hjulpet hende. Og Birthe ræsonnerede, at hun ikke havde meget at miste ved at prøve. - Nu kendte jeg i forvejen akupunktør Marie Lades forældre. Maries far har været praktiserende læge i mange år i Hjørring, og hendes mor er uddannet sygeplejerske lige som Marie selv. De har alle tre beskæftiget sig med alternative behandlingsformer gennem lang tid, og derfor havde jeg bestemt mod på at forsøge mig med akupunkturbehandling hos Marie, siger Birthe Nedergaard.

Liv i lemmerne

​Den beslutning har hun aldrig fortrudt. Efter blot en lille halv snes behandlinger har hun fået ganske megen følelse tilbage i såvel hænder som fødder. Hun demonstrer, at hun igen kan mærke siderne af sine fødder, og at særdeles ubehagelige fornemmelser under fodsålerne også er næsten forsvundet. Indtil videre har hun fået otte akupunkturbehandlinger, og hun har ingen planer om at stoppe foreløbig. - Man skal være klar over, at der ikke sker mirakler efter første behandling. Men efter fire-fem gange kunne jeg selv mærke en væsentlig fremgang, siger Birthe og tilføjer, at hun netop har haft besøg af nogle venner, som var positivt overraskede over at se hende nu.

​- De kommenterede, at min gang var blevet meget bedre siden sidst, vi sås, siger Birthe og smiler fornøjet. ​Samtidig med akupunkturbehandlingerne har Birthe - i samråd med Marie Lade - fået et sandt energi-boost i form af en højdosis C-vitamin, stærke B-vitaminer og et kosttilskud, som er målrettet netop hendes diagnose. Birthe er ikke i tvivl om, at akupunkturen og vitamintilskuddet tilsammen har bedret hendes energi og livslyst.

Ganske vist er den kombinerede behandling ikke helt billig; men, som Birthe lidt galgenhumoristisk bemærker, så giver visse sygeforsikringer en kontant fordel i form af en præmieudbetaling i forbindelse med kritiske sygdomme, og hun har valgt at bruge sine ekstra penge på at øge livskvaliteten.

Manglende viden

​For kort tid siden var Birthe og 18 andre kræftramte på et ugekursus igennem Kræftens Bekæmpelse. I løbet af ugen fik deltagerne lejlighed til at udveksle erfaringer omkring deres sygdom. Det skulle vise sig, at Birthe var den eneste af de 19 deltagere, som havde benyttet sig af akupunktur eller anden alternativ behandling under sygdomsforløbet. Det overraskede hende lidt, at ingen blandt de øvrige deltagere havde forsøgt sig med noget. Heller ikke underviseren havde tilsyneladende noget særligt kendskab til akupunkturens gavnlige virkning på generne af kemoterapien.

- I grunden savnede jeg lidt en klar tilbagemelding fra underviseren til holdningen omkring den alternative behandling - det var vist mest en indstilling til, at “det jo ikke kan gøre nogen skade” - hmm, funderer Birthe, mens hun tømmer sit kaffekrus.

For store sko

​Personligt er hun i hvert fald lykkelig over, at hun ikke længere behøver at tumle rundt i sko, som er købt to numre for store på grund af føleforstyrrelserne i fødderne.

- Jeg elsker at gå - nu kan jeg gøre det uden den helt store risiko for at falde, hvad enten det er på grund af skoene eller fødderne. Ikke, at det betyder det helt store i hele denne sammenhæng, men det er nu skønnest at være foruden et fald i tilgift, siger hun og ler lidt.

En ting står fast - Birthe er lykkelig for, at hun med tilfældets hjælp fandt frem til en alternativ behandlingsform, som fungerer for hende, og som har været med til at give livsmodet og livslysten tilbage.

Birthe skal til kontrol senere på året, og hun føler sig overbevist om, at undersøgelsen vil vise, at hun er frisk igen. Hun er bare så klar til at komme videre med resten af sit liv.

Artikler bragt i 24 Timer d. 16 januar 2013

​Klik - på billederne for at læse artiklerne

Artikel bragt i Vendelbo Posten d. 14. december 2012

Artikel bragt i Nordjyske d. 23. april 2011 "Lade hjælper barnløse"

Artikel bragt i Vendelbo Posten d. 18 marts 2010 "Seje drenge går til Akupunktør"

Behandlere går sammen for at nå det hele menneske

Flere mennesker begynder i stigende grad at tage ansvar for eget helbred i erkendelse af, at det fysiske og psykiske hænger unægtelig sammen.

Vi oplever, at man nu er mere opmærksom på at finde den naturlige balance i egen trivsel og velvære ved at se mennesket som en helhed, hvor man prøver at forbedre sin sundhed bla. gennem kosten og motion, samt få ryddet op og renset ud i den psykiske del.


Der er en stigende bevidsthed om, at der er andre metoder til at behandle f.eks. søvnløshed forårsaget af stress eller bekymringer end udelukkende med medicin. I stedet vil det i nogle tilfælde være mere hensigtsmæssigt at finde Ârsagen til problemet og finde en løsning, der giver mere overskud i hverdagen. Nogle vil måske have brug for at skære ned i dagligdagens gøremål og finde motivation og tid til at dyrke motion og dermed give krop og hjerne ro og en naturlig træthed, så man igen kan sove godt om natten.

Det nye sundhedsnetværk består af fire friske piger, der hver især har egen virksomhed i Hjørring og derudover har en solid baggrund, da de alle har uddannelse og tidligere har haft ansættelse indenfor skole- og sundhedsvæsenet. Pigerne mødte hinanden i Morgenfruerne, et lokalt netværk af selvstændige kvinder og fandt sammen for et halvt års tid siden som sparringspartnere og inspiration til udvikling.

Da kemien var til stede og tiden var inde til at skabe nye tiltag i retning af at kunne tilbyde helhedsbehandlinger, tog et samarbejde hurtigt form. Pigerne oplever, at kunderne i dag stiller krav om at få ryddet op i hele bagagen og få redskaber med sig til at komme videre i livet. Her kan de fire behandlere gå ind og supplere hinanden. For alle i netværket er det altafgørende at der er tid til den enkelte, at kunden føler sig set og hørt og at der er tryghed til stede. Dette skabes i deres hyggelige lokaler.​

Tilsammen tilbyder pigerne næsten alt lige fra graviditets- og fødselsforberedelse, sundhedspleje for de yngste i familien til bl.a. forskellige former for massage og motion, akupunktur, coaching, neuropædagogik og hypnoterapi for børn og voksne. Altså stort set alt fra angst og bekymring til rygestop, smerter og stress.


Det nye sundhedsnetværk består af Marie Lade, Lades Akupunktur, Charlotte Voetmann, Hjerne og Sundhed, Berit Rosander Madsen, Pilates Academy og Janne Lorentzen, Tophypnose. Pigerne kan mødes på messen i Løkken, til en uforpligtende snak og mulighed for at få en lille smagsprøve på de muligheder og ydelser de tilbyder. Netværket deler stand med Morgenfruerne.

Kontakt os direkte​

​Vi er en professionel virksomhed, som kan tilbyde forskellige behandlinger såsom akupunktur. Vi arbejder både med og uden nåle forskellige steder på din krop, det kan eksempelvis være i dit øre.

Kunne du tænke dig at høre nærmere, så er du velkommen til at ringe på telefon 98 92 84 64 eller kontakte os på e-mail info@lades-akupunktur.dk.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktoplysninger

LADES AKUPUNKTUR ApS

Nørregade 18E,
​9800 Hjørring

Telefon: 98928464

E-mail: info@lades-akupunktur.dk

Åbningstider​

Mandag – fredag

08.00 – 16.00​

Lørdag-søndag

Lukket

Telefontid​​

Mandag, onsdag og fredag

Efter kl. 09.30

Tirsdag og torsdag

Efter kl. 08.00

Vurderet 4,8 ud af 5 stjerner

Baseret på over 52 anmeldelser fra Facebook og Google